اسپاتیفای کد

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 و توسط آن می‌توان از تکرار بعضی قسمت‌ها در تگ‌های سایت‌ها یا هر صفحه HTML صرف نظر کرد. سی‌اس‌اس همچنین بعضی از مقادیر را تعریف می‌کند به طوری که این مقادیر برای تمام قسمت‌ها تکرار می‌شوند و لذا در کاهش حجم صفحات دخالت دارد.

در ابتدا قرار نبود HTML برای نشان دادن مطالب گرافیکی به کار رود. در واقع در آن هنگام به چگونگی ساختار‌دهی مطالب در صفحات به شکل امروزی توجه کافی نشده بود و تگ‌های HTML در اصل برای تعریف محتویات یک متن طراحی شده بود.

اما وقتی دو مرورگر بزرگ INTERNET EXPLORER و NET SCAPE سعی کردند تگ‌های HTML و خصیصه هایی مثل نوع قلم یا رنگ را به مشخصات HTML اضافه کنند، ایجاد سایت‌هایی که محتویات متون را به طور آشکار از طرح‌بندی نمایش متن مجزا کند بسیار مشکل شد از این رو کنسرسیوم شبکه گسترده جهانی با استفاده از CSS اقدام به حل مشکل فوق کرد.

یک مثال در باره کاربرد CSS
فرض کنید قرار است وب‌سایتی طراحی کنید که حدود 60 الی 70 صفحه دارد و شما قصد دارید رنگ پس زمینه تمام صفحات مشکی و فونت صفحات سفید باشد پس از تلاش‌هایی این کار را انجام می‌دهید و به نتیجه می‌رسانید اما پس از مدتی تصمیم می‌گیرید که رنگ پس زمینه را به سبز تغییر دهید.

علی‌القاعده باید در سطح وسیعی دست به ویرایش بزنید اما این کار بسیار طاقت‌فرسا و زمان‌بر خواهد بود. اما با کمک CSS چیست کافی است یک فایل عوض شود تا این اتفاق روی دهد.

در مورد دیگر ویژگی‌های CSS می‌توان گفت که نوعی کنترل بر روی ساختار صفحات وب دارد و از سویی اطلاعات سیستم را به کراولرها می‌دهد.

منبع

  • حسین رضایی
  • ۰
  • ۰

آیفون XI یا آیفون 11 به‌عنوان جدیدترین پرچمدار اپل، احتمالا توانایی این را خواهد داشت که در نقش منبع انرژی لپ‌تاپ‌ها مورداستفاده قرار گیرد.

شایعه‌های مربوط به آیفون جدید اپل از مدتی پیش آغاز شده‌اند و هرچه زمان می‌گذرد، شاهد انتشار شایعه‌ها و گزارش‌های جدیدی هستیم. جدیدترین گوشی هوشمند اپل که فعلا آن را با نام غیررسمی آیفون XI یا آیفون ۱۱می‌شناسیم، بی‌شک یکی از موردانتظارترین گوشی‌های امسال است؛ محصولی که طبق شایعات اخیر احتمالا به دوربینی سه‌گانه مجهز خواهد شد.

چند روز پیش وبسایت اسلش‌گیر مدعی شد که آیفون ۱۱ اپل احتمالا قرار است توانایی این را داشته باشد که در نقش منبع انرژی لپ‌تاپ‌ها ظاهر شود. در واقع اخیرا پتنت‌های جدیدی از سوی اپل ثبت شده‌اند که به چنین موضوع مهمی اشاره دارند. البته فراموش نکنید که آیفون ۲۰۱۹ تنها دستگاهی نیست که اپل قصد دارد با اتکا به آن به‌سمت دنیای رایانه‌‌های دسکتاپ هجوم ببرد؛ کوپرتینویی‌ها پیشتر با آیپد پرو سعی کرده‌اند مرز بین دنیای دستگاه‌های موبایلی را با لپ‌تاپ‌ها کمرنگ کنند.

نخستین‌بار، سال‌ها پیش بود که تصاویر مرتبط به این پتنت رؤیت شد. درواقع در آن زمان، نخستین نسل آیپد پرو روانه‌ی بازار شده بود. حال که در سال ۲۰۱۹ هستیم، نسخه‌ی جدید پتنت موردبحث مجددا ثبت شده است تا دوباره به شایعه‌های مرتبط به این موضوع، دامن بزند. 

آیفون 11 اپل / Apple iPhone XI

همان‌طور که بالاتر گفتیم، آیپدهای اپل از مدت‌ها پیش سعی کرده‌اند فاصله‌ی بین رایانه‌های دسکتاپ را با دستگاه‌های موبایلی کمرنگ کنند. برای مثال با وجود قاب Slim Combo ساخته‌شده توسط لاجیتک، می‌توان از آیپد به‌عنوان یک لپ‌تاپ استفاده کرد؛ گرچه عملا بین سیستم‌های عامل تفاوت وجود دارد و شاید iOS نتواند در برخی حوزه‌ها همچون ویندوز یا مک عمل کند، اما در هر صورت چنین قابی برای آیپد بسیار کاربردی و جالب به‌شمار می‌آید.

پتنت جدید اپل در واقع به لپ‌تاپی اشاره دارد که با یک گوشی هوشمند، همراه می‌شود. این پتنت در واقع شباهت بی‌چون‌و‌چرایی به پروژه‌ی لیندای ریزر دارد. در این پروژه، از نخستین مدل گوشی مخصوص‌بازی ریزر فون استفاده می‌شد. روند کار به این‌صورت بود که کاربر گوشی را در جایگاه خاص روی دستگاه که به‌طور ویژه برای ریزر فون تعبیه شده بود قرار می‌داد و می‌توانست از این گوشی به‌عنوان ترک‌پد استفاده کند؛ نمایشگر لپ‌تاپ هم به نمایشگر اصلی دستگاه تبدیل می‌شد.

پتنت جدید اپل نشان می‌دهد که این شرکت نیز به‌ فکر ساخت چنین دستگاهی افتاده است. اما پیش از هرگونه اظهارنظر در مورد این دستگاه، بهتر است سوالاتی را از خود بپرسیم؛ ساخت چنین دستگاهی دقیقا چه‌دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ این دستگاه چه کاربردهایی برای کاربران اپل به‌همراه خواهد داشت؟ آیا طراحی و تولید چنین دستگاهی واقعا لازم است؟ اجازه دهید این موضوع را اندکی مورد تحلیل قرار دهیم.

آیفون 11 اپل / Apple iPhone XI

آیا آیفون ۱۱ واقعا لازم است چنین قابلیتی داشته باشد؟

قبل از رسیدن به این سوال که «آیا آیفون بعدی می‌تواند در نقش منبع انرژی لپ‌تاپ ظاهر شود» بهتر است سوال دیگری را مطرح کنیم؛ «آیا آیفون بعدی اپل لازم است چنین قابلیتی داشته باشد؟» با توجه به آنچه از دستگاه‌های اپل دیده‌ایم، هیچ شکی نداریم که آیفون بعدی قطعا می‌تواند در دستگاهی نظیر پروژه‌ی لیندا مورداستفاده قرار گیرد. 

در حالت کلی، مطرح شدن چنین ایده‌ای، بسیار جالب‌توجه است و می‌تواند طرفداران اپل را هیجان‌زده کند. در واقع اپل می‌تواند با طراحی چنین دستگاهی، بیش از پیش قدرت آیفون‌های خودش را - که در بنچمارک‌ها برای همه ثابت شده است - به رخ رقبا بکشد.

فراموش نکنید که آیفون‌های اپل در زمره‌ی گران‌قیمت‌ترین دستگاه‌های موبایلی بازار قرار می‌گیرند و اپل باید همواره به‌دنبال راهی باشد تا مشتریانش را ترغیب کند سال‌به‌سال برای تهیه‌ی محصول جدید، بیش از هزار دلار از جیب‌شان خرج کنند. در واقع اپل در پی آن است تا با تولید دستگاه موردبحث ما، به کاربرانش بفهماند که می‌توانند با هزینه‌ای هزار دلاری، دستگاهی را داشته باشند که می‌تواند در نقش لپ‌تاپ نیز ظاهر شود.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

اکثر کاربران اپل، از تمامی قدرت آیفون‌ها و آیپدها استفاده نمی‌کنند

البته که اپل پیشتر با آیپد چنین مسیری را پیش گرفته و تا حدی هم موفق بوده است، گرچه مجددا اشاره می‌کنیم کسی نمی‌تواند قدرت بالای دستگاهی مثل آیپد پرو ۲۰۱۸ را کتمان کند، اما همان‌طور که مهرداد عیسی‌لو، کارشناس زومیت، دربررسی خود از این دستگاه می‌‌نویسد؛ سیستم‌عامل iOS نمی‌تواند از تمامی پتانسیل آیپد پرو استفاده کند. 

با این اوصاف، اینکه به‌ خود بقبولانیم آیفون بتواند در نقش لپ‌تاپ ظاهر شود، کمی سخت و غیرمنطقی به‌نظر می‌رسد، چون بزرگ‌ترین عامل محدودکننده، می‌تواند همان سیستم‌عامل iOS باشد.

سامسونگ قبلا با داکی به‌نام دکس، تلاش مشابهی را انجام داده است. با متصل کردن گوشی هوشمند به دکس، رابط کاربری اندروید کاملا دستخوش تغییر می‌شود و حالتی همچون سیستم‌عامل کروم به‌ خود می‌گیرد که بسیار جذاب است. همین اتفاق را برای دستگاه اپل نیز متصور شوید؛ یعنی بیایید فکر کنیم که با اتصال آیفون به داکی مخصوص، رابط کاربری iOS دچار تغییری اساسی می‌شود و حالتی مثل مک پیدا می‌کند، یا حتی امکان دارد نسخه‌ی سبک سیستم‌عامل OS 10 برای آن در نظر گرفته شود. 

مدت‌ها است که از گوشه و کنار، در مورد قدرت بالای محصولات جدید اپل شنیده‌ایم و همگی چنین موضوعی را نیز قبول داریم. سوال اینجا است که آیا اکثر کاربران فعلی این دستگاه‌ها، واقعا می‌توانند از تمام این قدرت بهره بگیرند؟ اپل نشان داده است در زمینه‌ی پردازنده‌های موبایلی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و می‌تواند تراشه‌هایش را نسل به نسل قدرتمندتر کند، اما آیا در حال حاضر از تمامی این پتانسیل توسط همه‌ی کاربران استفاده می‌شود؟ بدیهی است که خیر؛ چون عده‌ی زیادی از کاربران فعلی آیفون‌ها، از دستگاه‌شان استفاده‌ی روزانه‌ی معمولی دارند، به شبکه‌های اجتماعی سر می‌زنند یا به‌ تماشای ویدیو می‌نشینند.

آیفون 10 ایکس / iphone x

آیا اپل از چنین قابلیتی در آیفون ۱۱ استفاده خواهد کرد؟ احتمالا خیر

در واقع ثبت این پتنت جدید نشان می‌دهد که اپل از این موضوع به‌خوبی آگاه است و به‌دنبال راهی می‌گردد تا از قدرت دستگاه‌هایش نهایت استفاده را ببرد. گرچه نگارنده‌ی زومیت در هر صورت، چنین دستگاهی را آن‌چنان کاربردی به‌شمار نمی‌آورد، اما اتخاذ این تصمیم می‌تواند باری دیگر قدرت بالای دستگاه‌های اپل را به‌ رخ همه بکشد. 

بیایید فرض کنیم که اپل تصمیم خودش را نهایی و نسبت‌به تولید این دستگاه اقدام کند. سابقه‌ی اپل نشان داده است که این شرکت روی طراحی محصولاتش وسواس زیادی به‌ خرج می‌دهد و شکی نداریم که این دستگاه نیز قرار است دستگاهی رده‌بالا و به‌تبع گران‌قیمت باشد. اگر اپل مستقیما مدعی شود که این دستگاه می‌تواند جایگزین لپ‌تاپ باشد، شک نکنید که این شرکت قیمتی معادل لپ‌تاپ‌ها را نیز برای آن در نظر خواهد گرفت. گرچه همه‌ی کاربران به تهیه‌ی چنین دستگاهی تمایل نخواهند داشت، اما مطمئنا برخی افراد پیدا خواهند شد که از این محصول استقبال کنند. 

سوال نهایی؛ آیا اپل واقعا آیفون ۱۱ را به چنین قابلیتی مجهز می‌کند؟ فکر نمی‌کنیم این اتفاق بیافتد. نباید فراموش کنیم که اپل از همین حالا به فکر ساخت چنین دستگاهی افتاده و ممکن است طی سال‌های آینده شاهد رونمایی از آن باشیم، اما اینکه فکر کنیم این اتفاق قرار است با آیفون ۱۱ بیافتد، کمی سخت به‌نظر می‌رسد؛ در هر صورت، گذر زمان همه‌چیز را مشخص خواهد کرد.

نظر شما در این زمینه چیست؟ شما چه تحلیلی در مورد این دستگاه دارید؟ دیدگاه‌های خود را با زومیت در میان بگذارید.

درپایان، از شما دعوت می‌کنیم به‌منظور مشاهده‌ی مشخصات فنی و قیمت گوشی موبایل به بانک محصولات زومیت مراجعه کنید. در این بخش از وب‌سایت، امکان مشاهده‌ی قیمت گوشی اپل، سامسونگ، هواوی، وان‌پلاس و اوپو به‌همراه گالری تصاویر و اخبار و مقالات مرتبط با آن‌ها برای شما فراهم شده است.

منبع

  • حسین رضایی
  • ۰
  • ۰

اگرچه به نظر می‌رسد اندروید پای به تازگی عرضه شده، اما باید بگوییم که ۶ ماه از عرضه نسخه‌ی نهایی و ۱۰ ماه از عرضه نخستین نسخه مختص توسعه‌دهندگان می‌گذرد. به همین خاطر، خیلی زود شاهد عرضه‌ی نسخه‌ی آزمایشی اندروید Q خواهیم بود. با وجود اینکه اندروید پای از ویژگی‌های جذاب زیادی بهره می‌برد، اما به هر حال همواره جای پیشرفت و بهبود وجود دارد. به همین مناسبت، تصمیم گرفتیم که به مهم‌ترین ویژگی‌های و تغییراتی که از اندروید Q انتظار داریم، بپردازیم.

بهبود وضعیت ژست‌های حرکتی

اندروید Q

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اندروید پای، بهره‌گیری از ناوبری مبتنی بر ژست‌های حرکتی است. اگرچه نسبت به نسخه‌های آزمایشی آن، در نسخه‌ی نهایی وضعیت این مشخصه خیلی بهتر شده، ولی باز هم مشکلات زیادی دارد. ژست‌های حرکتی اندروید پای تا حدی گیج‌کننده هستند.

برای مراجعه به صفحه اصلی باید بر دکمه هوم ضربه بزنید، اگر تا حدی به سمت بالا سوایپ کنید، بخش مولتی‌تسکینگ باز می‌شود و اگر این سوایپ را ادامه دهید، روانه‌ی بخش app drawer می‌شوید. با حرکت سریع به سمت راست و چپ بر دکمه هوم، می‌توانید بین آخرین اپلیکیشن‌های باز شده حرکت کنید و با سوایپ افقی طولانی می‌توانید تمام اپلیکیشن‌های باز شده را مشاهده کنید. همچنین در این میان گاهی اوقات دکمه‌ی بازگشت هم پدیدار می‌شود.

سیستم ناوبری اندروید پای عملکرد روانی ندارد و گوگل باید تا حد زیادی آن را بهتر کند. سامسونگ، موتورولا و حتی وان‌پلاس هم برای اندروید ژست‌های حرکتی تعریف کرده‌اند که نسبت به اندروید خالص، از عملکرد بسیار بهتری بهره می‌برند. با توجه به مسائل ذکر شده، امیدواریم گوگل برای اندروید Q از دست رقبا کپی‌برداری کند یا اینکه بتواند راه‌حل مناسبی را برای این مشکل ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: سیستم چندوظیفگی جدید اندروید اصلا خوب نیست و باید تغییر یابد

پشتیبانی بهتر برای استفاده یک دستی

اندروید Q

بسیاری از سازندگان گوشی‌های اندرویدی، قابلیت استفاده یک دستی از گوشی خود را در رابط کاربری موردنظر تعبیه کرده‌اند اما متأسفانه نسخه خالص اندروید پای از چنین قابلیتی بهره نمی‌برد. روزبه‌روز گوشی‌ها بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند و با توجه به کاهش حاشیه‌ها و بلندقدتر شدن نمایشگرها، استفاده یک دستی از گوشی‌ها به کار سخت‌تری بدل می‌شود. اما اگر نسخه اصلی اندروید Q چنین حالتی را ارائه دهد، دیگر در این زمینه شاهد حالت‌های نرم‌افزاری مختلفی نخواهیم بود و بیشتر شرکت‌ها از همین قابلیت برای گوشی‌های خود استفاده خواهند کرد.

قابلیت داخلی برای ضبط فیلم از صفحه‌نمایش

اندروید Q

یکی از قابلیت‌های بی‌سروصدا ولی جذاب اندروید پای، بهره‌گیری از برای ابزار داخلی برای ویرایش اسکرین‌شات است. اما در این میان، جای خالی ابزار داخلی برای ضبط فیلم از صفحه‌نمایش احساس می‌شود. در پلی استور چندین اپلیکیشن برای این مشخصه وجود دارد ولی از آنجایی که بسیاری از رابط‌های کاربری مبتنی بر اندروید از این قابلیت بهره می‌برند، امیدواریم گوگل چنین ابزاری را در نسخه خالص اندروید Q تعبیه کند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که اپل این قابلیت را در iOS 11 ارائه داد ولی متأسفانه گوگل در این زمینه هنوز وارد عمل نشده است.

بیشتر بخوانید: با ۱۰ ویژگی مهم اندروید Pie آشنا شوید

حالت تاریک گسترده

اندروید Q

یکی از خواسته‌های همیشگی کاربران اندروید، پشتیبانی این سیستم‌عامل از حالت تاریک گسترده است. اندروید اوریو موجود در گوشی‌های پیکسل ۲ از تم تاریک بهره می‌برد و طی سال ۲۰۱۸ هم شاهد ارائه حالت تاریک از جانب بسیاری از اپلیکیشن‌ها بودیم. اگرچه در این زمینه شاهد پیشرفت قابل توجهی هستیم، اما هنوز اندروید قابلیت حالت تاریک گسترده که بتواند تمام بخش‌های سیستم‌عامل را پوشش دهد، ارائه نداده است.

شایعاتی مبنی بر پشتیبانی این مشخصه در اندروید Q منتشر شده ولی باید بگوییم که تقریباً برای تمام نسخه‌های اندروید چنین خبرهایی منتشر می‌شود. به همین خاطر امیدواریم گوگل این بار به خواسته‌های کاربران گوش دهد و بالاخره در اندروید Q حالت تاریک گسترده را ارائه دهد.

یکپارچگی بیشتر با Chrome OS

اندروید Q

در سال ۲۰۱۸ گوگل قابلیت Better Together را برای Chrome OS معرفی کرد که باعث می‌شد این سیستم‌عامل ارتباط بهتری با گجت‌های اندرویدی داشته باشد. اگرچه این مشخصه قابلیت‌های جذابی را ارائه می‌دهد، اما امیدواریم در اندروید Q این ارتباط بهتر و گسترده‌تر شود.

به‌عنوان مثال ما خواستار امکان کپی کردن متن از گوشی اندرویدی و «پیست» (paste) کردن آن در کروم‌بوک هستیم. یا مثلاً وقتی یک اپلیکیشن را در گوشی اندرویدی خود نصب می‌کنیم، به‌صورت خودکار در کروم‌بوک هم نصب شود. در ضمن می‌توانیم به قابلیت سینک شدن نوتیفیکیشن‌های کروم‌بوک و گوشی اندرویدی هم اشاره کنیم.

تغییر و تحولات گسترده در رابط کاربری

اندروید Q

احتمال عملی شدن چنین خواسته‌ای بسیار پایین است ولی به هر حال امیدواریم گوگل رابط کاربری اندروید را تا حد زیادی تغییر دهد. به غیر از تغییرات کوچک بصری، کارکرد بخش‌های اصلی این سیستم‌عامل طی سال‌های گذشته تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است. تمام اپلیکیشن‌ها در بخش app drawer قرار دارند و موارد موردنظر خود را می‌توانید در هوم اسکرین قرار دهید و در صورت تمایل می‌توانید ویجت‌هایی هم اضافه کنید. تمام این موارد به‌خوبی کار می‌دهند اما دیگر تا حد زیادی تکراری شده‌اند.

اما اینکه این رابط کاربری جدید باید چه مشخصه‌هایی داشته باشد، به‌صورت دقیق نمی‌توانیم پیشنهاداتی را ارائه دهیم زیرا بسیاری از کاربران به بخش‌های زیادی از این سیستم‌عامل عادت کرده‌اند. به همین خاطر با قاطعیت نمی‌توانیم در مورد امکان‌پذیر بودن چنین اقدامی اظهارنظر کنیم. با این حال، بسیاری از کاربران همواره به دنبال نوآوری‌های جذاب هستند و نمی‌توان این موضوع را کتمان کرد. به همین خاطر بی‌صبرانه منتظر ارائه سیستم‌عامل فیوژا هستیم تا ببینیم گوگل چه خواب‌هایی برای این سیستم‌عامل تازه‌نفس دیده است.

شما چه در مورد اندروید Q چه فکر می‌کنید و چه انتظاراتی از این سیستم‌عامل دارید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع

  • حسین رضایی